Ciastka
Wyświetlanie wszystkich wyników: 18
-
Ciastka Tiramisu Savoiardi Lago 400g
16,00 zł -
Falcone Felice Mattino Cuore di Cacao 500g
20,00 zł -
Falcone Rombi Integrali 500g
20,00 zł -
Matilde Vincenzini Millefoglie con Crema
12,00 zł -
Falcone Felice Mattino Ciambelline 500g
20,00 zł -
Mini Voglie Vincenzini 250g
20,00 zł -
Balconi Rollino Pistacchio 222g
15,00 zł -
Falcone Muffin Pistacchio
15,00 zł -
Falcone Muffin Fruit
15,00 zł -
Balconi Duo Cioccolato
18,00 zł -
Balconi Duo Pesca Albicocca
18,00 zł -
Ciastka Grisbi Nocciola 150g
15,00 zł -
Matilde Vicenzi Cantuccini 225 g
15,00 zł -
GRISBI CIOBAR
15,00 zł -
Ciastka Grisbi Pistacchio 150g
15,00 zł -
Falcone Amaretti Morbidi Agrumati 170g
20,00 zł -
SCHMID Strudel ciastka z nadzieniem figowym 250g
12,00 zł -
Biszkopty z nadzieniem czekoladowym
12,00 zł
Kuchnia włoska zachwyca bogactwem smaków i aromatów, dzięki czemu ma szerokie grono zwolenników na całym świecie. Doskonałą jakością wyróżniają się nie tylko makarony czy kawa, ale także pochodzące z Półwyspu Apenińskiego słodycze. Ciastka włoskie oparte są na tradycyjnych recepturach i powstają na bazie naturalnych składników. Są wśród nich zarówno klasyczne babki, ciasteczka z konfiturą czy popularnym nadzieniem cytrynowym, croissanty, jak i uwielbiane przez Włochów kruche ciasteczka. Wśród nich szczególnie chętnie wybierane są ciastka włoskie z migdałami, które cechują się niepowtarzalnym smakiem.
Ciastka migdałowe włoskie
Wśród włoskich wypieków bardzo często można spotkać kruche ciasteczka, których ważnym składnikiem są migdały. Niezwykle popularne są ciasteczka Amaretti, czyli rodzaj biszkoptów z cukru, migdałów, pestek moreli i białek, które wyróżniają się szorstką powierzchnią, a przede wszystkim charakterystycznym zapachem gorzkich migdałów. Oprócz nich bardzo popularne są włoskie ciastka migdałowe Cantucci. Pochodzą one z regionu Toskanii, w ich wnętrzu kryje się zaś cytrusowy aromat, a przede wszystkim duża ilość grubo siekanych migdałów.
Jak wybrać włoskie ciastka?
Przy wyborze włoskich ciasteczek bardzo ważna jest ich jakość. O tym, że włosi przywiązują do niej dużą wagę świadczy powstanie Włoskiej Federacji Szefów Kuchni. Jest to jedyna oficjalna federacja zrzeszająca osoby związane z kulinarnym światem we Włoszech oraz w kilku państwach na świecie, posiadającą odpowiednie kompetencje do przyznawania certyfikatu jakości. Przy wyborze włoskich ciasteczek warto zatem zwrócić uwagę na to, czy posiadają one odpowiedni certyfikat. Oprócz tego niezwykle istotny jest naturalny skład.
Wybierz włoskie ciastka dostępne w naszym sklepie i zapewnij sobie wyjątkowe doznania smakowe.