Przeciery warzywne pesto
Wyświetlanie wszystkich wyników: 17
-
Koncentrat Pomidorowy Mutti Doppio Concentr.130g
9,00 zł -
Oliwki czarne Alisa 340g
12,00 zł -
Pesto Tigullio Papryka i Orzechy Peperoni 190g
18,00 zł -
Pesto Tigugllio Pomidory suszone i pistacje 190g
18,00 zł -
Pesto Rucola Barilla Pesto con Rucola 190ml
18,00 zł -
Krem Crema Citres Olive e Capperi Tapenade 200g
15,00 zł -
Mutti le Verderurine 130g
8,00 zł -
Pesto Barilla Basilico e Limone 190g
19,00 zł -
Tigullio Gran Pesto Genovese Cremoso
18,00 zł -
Pesto z bazylii Tigullio Genovese 190g
18,00 zł -
CITRES CREMA DI OLIVE NERE GR 200
17,00 zł -
Pesto Rustico Barilla Mediterraneo 200g
19,00 zł -
Pesto Ser i orzechy Barilla Pesto Ricotta 190ml
18,00 zł -
Pesto Barilla Pesto Basilico e Pistacchio 190ml
19,00 zł -
Pesto Rustico Barilla Bazylia Olive 200 g
19,00 zł -
Pesto z papryki Barilla Pesto alla Calabrese 190ml
18,00 zł -
Koncentrat Pomidorowy Mutti Doppio Concentr.140g
10,00 zł
Włoskie przeciery warzywne oraz kremy z oliwek czy pesto to doskonały dodatek do różnych potraw, który przyciąga smakoszy z całego świata. Kuchnia włoska słynie z bogactwa smaków i aromatów, a te specjały stanowią nieodłączny element współczesnej diety. Poznaj naszą ofertę oryginalnych, włoskich przecierów warzywnych.
Bogactwo smaków włoskich przecierów warzywnych
Tradycyjne włoskie przeciery warzywne to smaczne i zdrowe dodatki do dań. Wyróżnia je wyjątkowy aromat oraz gęsta konsystencja, która świetnie nadaje się do łączenia z makaronami. Przeciery te są bogate w wartości odżywcze, dzięki czemu mogą być stosowane zarówno jako dodatek do kanapek, sałatek czy makaronów, jak również jako baza do smakowitych sosów i dresingów. Wśród najbardziej znanych włoskich przecierów warto wymienić passatę pomidorową, tapenadę czy caponatę. Niezwykle popularne są również kremy z oliwek, a przede wszystkim aromatyczne sosy pesto.
Kremy z oliwek i pesto – wyjątkowe włoskie smaki
Kremy z oliwek to doskonały sposób na wydobycie wyjątkowych smaków tych owoców drzewa oliwnego. Wyrabiane są z czarnych lub zielonych oliwek, które pozbawiane są pestek i przekształcane w gładki krem. Kremy z oliwek świetnie sprawdzają się jako dodatek do sałatek, makaronu czy ryżu.
Pesto to jedno z najbardziej znanych włoskich dań, które swoim aromatem i smakiem podbiło serca wielu smakoszy. Tradycyjne pesto alla genovese to sos przygotowywany na bazie bazylii, czosnku, orzeszków piniowych, oliwy z oliwek, parmezanu oraz pecorino sardo. Włoskie pesto ma bogaty, intensywny smak oraz gęstą konsystencję.